O meni

Inga Lalić edukacija i savjetovanje

Inga Lalić

poslovna konzultantica, coach i trenerica s 15 godina iskustva u radu. U svom portfelju imam preko 300 tvrtki, više od 2000 sati individualnog coachinga i više od 1000 poslovnih treninga.

Moja vizija

je da svaka osoba koristi svoj puni potencijal kako bi živjela sretan i ispunjen osobni i poslovni život jer samo zadovoljna osoba može doprinjeti svojoj tvrtki, organizaciji i društvu.

Moja misija

je da kroz consulting, coaching i treninge za osobni i poslovni razvoj pomognem svojim klijentima u ostvarenju njihovih ciljeva.

Moje poslovne vrijednosti:

  • biti uzor, primjerom pokazati
  • međusobno poštovanje
  • cjeloživotno učenje
  • poštivanje dogovora
  • učinkovitost
  • fleksibilnost
  • izvrsnost

Inga Lalić edukacija i savjetovanje

Vlasnica sam i direktorica tvrtke RE-FORMA GRUPA d.o.o. za svjetovanje i edukaciju. Pomažem poduzetnicima, tvrtkama i organizacijama da ostvare svoje ciljeve, povećaju prihode i postanu uspješniji i konkurentniji na tržištu. Svojim klijentima nudim usluge savjetovanja, poslovnih treninga i coachinga. Pogledajte moje reference.

Osmislila sam i razvila edukacijsko savjetodavni program za poduzetnike Poslovna Akademija na temelju vlastitog poduzetničkog iskustva i iskustva svojih klijenata.

Program je namijenjen poduzetnicima koji žele VIŠE od ovoga što trenutno ostvaruju te kako bi uspješno prebrodili sve poteškoće, reorganizirali svoje poslovanje i postavili temelje za izgradnju stabilne tvrtke. Vodim je već četvrtu godinu i do sada je Poslovnu Akademiju uspješno završilo 103 poduzetnika.

Ekonomistica sam i nositeljica brojnih certifikata poslovnih treninga iz Hrvatske i inozemstva (prodaje, managmenta, coachinga, digitalnog marketinga, vođenja i upravljanja ljudskim resursima).

Certificirani sam NLP Master (neurolingvističko programiranje) te HNLP i Wingwave coach čije alate i tehnike koristim u svakodnevnom radu s klijentima. Završila sam i jednogodišnji stručni studij iz Managementa na Cambridge International Business School. 

Pisala sam kolumne i tekstove za Poslovni Savjetnik, Lider, Business.hr, Profitiraj.hr, 24sata, Tenu, Lisu i te sam autorica triju knjiga,  Kako pokrenuti vlastiti biznis“, Kako upravljati novcem” i Kako koristiti najnovije strategije u vođenju biznisa”.

I dalje ulažem u svoju edukaciju te svake godine pohađam nove programe kako bi bila u tijeku sa svim novostima na području osobnog i poslovnog razvoja.

Uživam u svom poslu i u radu s ljudima. Pristupačna sam, otvorena i usmjerena na potrebe i želje svojih klijenta s kojima gradi prijateljski odnos zasnovan na međusobnom poštovanju.

Moj životni moto je “mogu sve što poželim”.

Taj stav prenosim i na svoje klijente. Pokazujem im kako nemoguće postaje moguće samo ako imaju cilj i vjeruju u njega.

Gostovala sam u mnogim emisijama na radiju i televiziji na teme osobnog i poslovnog razvoja.

 

Razlika između consultanta, coacha i trenera? 

Consultant je savjetnik koji daje točne savjete i upute kako se treba nešto napraviti, donosi odluke umjesto vas,  nudi gotova rješenja, govori vam što i kako treba da radite, preuzima odgovornost i iza svojih savjeta stoji.

Coach je osoba koja vodi klijenta i pomaže mu postavljajući mu mnoštvo pitanja da sam dođe do rješenja i dobije uvide što i kako dalje. Coach se služi raznim tehnikama i alatima kojima pomaže klijentu postavljajući ga u različite perceptivne pozicije kako bi sagledao situaciju s više različitih strana i samostalno pronašao rješenje.

U coachingu je odgovornost na klijentu. Zadatak coacha je otkriti klijentov potencijal i poticati ga da izvuče maksimum iz sebe. Na taj način osoba najviše raste i napreduje jer nije dobila gotova rješenja nego je samostalno došla do njih, a ta rješenja su uvijek u skladu s vrijednostima te osobe i zato su toliko učinkovita.

Trener je osoba koja vodi treninge za unaprijeđenje poslovnih vještina kao što su komunikacijske, prodajne, vještine vođenja i upravljanja i sl. Radi se o razvoju vještina i sposobnosti jer kao i u sportu rezultati se postižu samo treniranjem tj. ponavljanjem.  Jedina razlika između profesionalaca i amatera je u treningu, odnosno po tome što profesionalci treniraju svaki dan, a amateri povremeno ili nikad.

Komunikacijske i prezentacijske vještine Inga Lalić

Tako je i razlika između uspješnih i neuspješnih ljudi. Uspješne osobe i njihov tim treniraju određene vještine svakodnevno i zato su bolji. Najpopularniji i najčešći treninzi koji se traže su treninzi prodajnih i komunikacijskih vještina kao i vještine vođenja i upravljanja. Što vam vrijedi najbolji proizvod ili usluga ako to nitko neće kupiti, jer niste znali iskomunicirati na način da vas potencijalni klijent /kupac/korisnik razumije. Danas kad se proizvodi, usluge, konkurencija gotovo ne razlikuju, jedinu razliku čini znanje prodajnih i komunikacijskih vještina.

Blog by Inga Lalić

Kako Vam coaching tehnike mogu pomoći u motivaciji zaposlenika?

Zašto trenirati svoje ljude?

Top 10 osobina koje svaki poduzetnik treba imati.