Telefonska prodaja

Kako uspješno završiti prodajni razgovor na obostrano zadovoljstvo?

Koliko puta vam se dogodilo da su vam spustili slušalicu nakon što ste se predstavili? Niste stigli reći ni zašto uopće zovete i što nudite. Većina vaših telefonskih prodaja ili dogovaranja sastanaka završi neuspješno. Nema smisla da se mučite jer telefonska prodaja se može naučiti. To je vještina koja se treba usavršiti.

telefonska prodaja

Hladni pozivi

Takozvani hladni pozivi jedan su od načina pridobivanja klijenata. Svakodnevna telefonska komunikacija i kontaktiranje potencijalnih klijenata sastavni je dio posla prodajnih djelatnika. Praksa pokazuje da se među prodajnim djelatnicima najviše javlja strah upravo kod hladnih poziva i najmanje ih rade. To je jedan od razloga slabih prodajnih rezultata i niske učinkovitosti. Zbog toga bi svaki prodajni djelatnik morao poznavati protokol i vještine telefonske komunikacije.

Svrha i cilj treninga je kako na najlakši i najbrži način zainteresirati potencijalnog klijenta i uspješno završiti prodajni telefonski razgovor. Na treningu kreiramo sadržaj razgovora kako bi svi prodajni agenti radili na isti način. Vježbe se provode kroz simulacije i igranje uloga.

Također postoji mogućnost dogovoriti i follow up trening na kojem slušam stvarne prodajne razgovore djelatnika gdje im dajem feedback što su radili dobro, što nisu i gdje im je prostor za poboljšanje.

separator

Na treningu vježbamo sa stvarnim klijentima

Trening se sastoji od dva dijela. Na prvom dijelu zajednički kreiramo kontakt razgovor i dajemo odgovore na sve primjedbe i prigovore koje možete dobiti od strane potencijalnog klijenta.
Drugi dio treninga se odnosi na praksu. Svaki djelatnik treba nazvati svoju bazu klijenata i vidjeti kao kontakt razgovor koji smo kreirali funkcionira. Jedan djelatnik zove, a ostali slušaju razgovor i daju feedback što je bilo dobro, a što ne i gdje je prostor za napredak.
Na ovaj način svi uče kroz praksu, a što je najbolje na treningu već imaju dogovorene sastanke ili su uspješno završili telefonsku prodaju.

Dosta Vam je prosječnosti i negativnosti koja vas okružuje?

Odaberite jedan od mojih ONLINE TEČAJEVA i saznajte kako biti uspješniji

Usmjerenost na praksu

Po čemu su moji treninzi drugačiji? Ono što je specifično za moje treninge je da uvijek nakon edukacije neko vrijeme provedem s polaznicima u njihovom poslovnom okruženju i slušam prodajne razgovore kako bih se iz prve ruke uvjerila kako sve ono što su naučili na treningu primjenjuju u praksi. Dajem im povratne informacije što su radili dobro i što bi trebali još poboljšati.

Kontaktirajte me

Poslovne treninge kreiram prema Vašim potrebama. Nazovite na 0914444403, pošaljite mail na ili ispunite kontakt formu.

Jednodnevni trening (8 sati edukacije)  1.500 eur + pdv

Optimalan broj polaznika 4 do 16 osoba.

POŠALJITE UPIT