Poslovna Akademija

Inga Lalić Poslovna Akademija

Kako izgraditi i voditi uspješan vlastiti biznis koji donosi novac?

Imate vlastiti biznis, a ne napredujete onako kako ste zamislili na početku pokretanja posla. Radite od jutra do mraka, osjećate se zaglavljeno, nemate vremena širiti svoje poslovanje i zaposliti druge da rade za vas. Ukoliko i imate zaposlenike, više ste nezadovoljni nego zadovoljni njihovim radom. Želite puno više od ovoga što trenutno ostvarujete, bolje rezultate, više zadovoljnih klijenata, mir, sigurnost, više slobodnog vremena i naravno, više novca.

Tek pokrećete posao, otvorili ste firmu, a nemate još biznis plan. Imate ideje, a ne znate kako biste započeli i kako te ideje pretvoriti u siguran i stabilan biznis. Niste sigurni hoće li vaš biznis biti profitabilan. Sa svih strana slušate kako nije vrijeme za pokretanje vlastitog posla i nemate podršku koja vam je potrebna.

Kako uspjeti u vlastitom biznisu?  Kako proširiti postojeći biznis? Kako ostvarivati profit? Kako zaposliti prave ljude? Kako voditi postojeći tim da ostvaruju bolje prodajne rezultate? Kako privući više pravih klijenata i kupaca? Kako voditi poslovne sastanke? Kako dogovoriti više poslova? Kako prodati više proizvoda i usluga? Kako upravljati tvrtkom? Kako posložiti organizacijsku shemu? Kako si bolje organizirati vrijeme i u manje vremenana napraviti više?

Sve su to pitanja o kojima poduzetnici razmišljaju svakoga dana.

Najčešći razlozi zašto biznisi propadaju

Statistike su neumoljive i pokazuju da čak 96% tvrtki stagnira zbog lošeg vođenja.

Većina poduzetnika koji mi dolaze na poslovno savjetovanje, edukaciju i coaching imaju slične probleme. Zbog tih problema osjećaju se loše, ne motivirano, gube onaj početni entuzijazam i pozitivnu energiju koja im je opet potrebna za izlazak iz te situacije i pronalaženje rješenja. I tako se nađu u začaranom krugu.

Najčešći problemi s kojima se suočavaju su vezani uz rast i širenje poslovanja. Nedostaje im dobar iskusan management, kvalitetni motivirani zaposlenici, dinamičko vodstvo, nove ideje, dobro planiranje i strategije, jasna vizija i biznis plan, izvrsni proizvodi i usluge, odgovarajuće tehničke i informatičke mogućnosti, unutarnji i vanjski resursi.

Zatim, loše postavljene cijene s kojima se jedva pokrivaju što utječe na tijek gotovine i podmirivanje svih obveza. Nedovoljno osposobljenji prodavači (trgovci) ili prodajni predstavnici u komunikacijsko prodajnim vještinama i tehnikama. Većinom su samouki i time više tjeraju kupce nego što prodaju i rade promet. Slaba organizacija rada i upravljanje vremenom.

Ne rade na izgradnji branda, ne ulažu u marketing i promociju. Nedovoljno poznavanje konkurencije. Onda, sve vezano za optimizaciju kupaca i klijenata, kako ih zadržati i pretvoriti u stalne kupce. Kako doći do kvalitetnijih kupaca?

I na kraju jako važno, nedovoljno poslovnog znanja, nepoznavanje osnovnih ekonomskih pojmova i premalo ulaganje u edukaciju i znanje poduzetničkih vještina.

Poslovna Akademija – sve što Vam je potrebno za uspješan i profitabilan biznis 


Upravo zbog velikog iskustva u savjetovanju i edukaciji poduzetnika da pronađu odgovore na svoja pitanja, dobiju kvalitetno rješenje i uspješno prevladaju sve prepreke osmislila sam i pokrenula Poslovnu Akademiju.

Imam 15 godina iskustva u radu s 300 tvrtki, više od 2000 sati individualnog savjetovanjacoachinga i više od 1000 poslovnih treninga. Autorica sam dviju knjiga; Kako pokrenuti vlastiti biznis (2012.) i Kako upravljati novcem (2017.) Više o meni pročitajte ovdje.

Svi odgovori koji vam trebaju sada su na jednom mjestu

Ukoliko si postavljate ova i slična pitanja Poslovna Akademija je pravi izbor i rješenje za vas. Nema razloga da se mučite, gubite vrijeme, enegiju i živce. Daje vam odgovor kako najbrže izgraditi i voditi uspješan vlastiti posao i pritom osjećati sigurnost i zadovoljstvo.

Poslovna Akademija je edukacijsko savjetodavni program namijenjen novim i malim poduzetnicima koji žele pokrenuti, reorganizirati i unaprijediti svoj biznis. 

Traje 4 dana, podijeljena je na IV modula, svaki modul obrađujemo 6 sati (1sat=60 minuta). Ukupno 24 sata poslovne edukacije.

Inga lalić Poslovna Akademija

I modul – VIZIJA, BIZNIS PLAN I STRATEGIJE

Dobro oblikovana poslovna vizija više će značiti za vaše poslovanje nego najbolji proizvod ili usluga koje imate. Ona vodi poduzetnika. Poduzetnik bez vizije ne zna kamo ide. Ima li viziju, poduzetnik ima i misiju. Ne ide jedno bez drugog. Ne postoji li vizija – energija se smanjuje, rokovi se ne poštuju, na površinu počinju izranjati osobne namjere, proizvodnja slabi, tim suradnika se razilazi, klijenti odlaze i sl.

Vizija je glavni motor i pokretač cijele tvrtke. Stvaranje velike vizije ne zahtijeva ništa više vremena i energije od stvaranja male vizije. Razlika između uspješnih i neuspješnih poduzetnika je u tome što su uspješni poduzetnici jednostavno imali veću viziju. Još je i Albert Einstein rekao da je mašta važnija od znanja. Vid je ono što vidimo svojim očima, a vizija je ono što vidimo svojim umom. Sve što nas okružuje, sve što je napravljeno i čemu se divimo prvo je nastalo kao vizija u nečijoj glavi, a tek je onda stvoreno i provedeno u djelo. Vizija se sastoji od vrijednosti, svhe i ciljeva.

Vaš biznis plan trebao bi uvjeriti i vas i druge (banke, investitire, partnere) da vaša ideja ima smisla – jer vaše vrijeme, novac i trud su u pitanju. Stoga solidan poslovni plan trebao bi biti putokaz za uspješno poslovanje. Trebao bi stvoriti strateške planove, razviti marketinške i prodajne planove, stvoriti temelj za profitabilan biznis. Za mnoge poduzetnike, razvoj poslovnog plana prvi je korak u procesu odlučivanja hoće li zapravo pokrenuti posao.

Tvrtka također, mora biti likvidna i profitabilnaUpravljanje novcem je vještina koja se uči. Biznis gotovo uvijek košta više nego što očekujete. I zbog toga planiranje novčanih tokova mora biti sastavni dio poslovnog plana. Mnoge uspješne tvrtke upadaju u krizu i odlaze u stečaj jer nisu dovoljno dobro isplanirale protok novca. Kad novca nema dovoljno, mijenja se fokus s biznisa na preživljavanje.

Teme I modula:

 • Zašto sam u poslovnom svijetu
 • Kako doživljavam uspjeh?
 • Osobna svrha i misija
 • Kako uskladiti osobne ciljeve s poslovnim ciljevima i vrijednostima
 • Kako povezati poslovne ciljeve sa svojim sposobnostima i snagama
 • Razlike između zaposlenika i poduzetnika
 • Postavljanje poslovnih ciljeva prema S.M.A.R.T metodi
 • Izrada biznis plana
 • Postavljanje strategija i procedura
 • Upravljanje rastom poslovanja
 • S.W.O.T analiza
 • Disneyjeva strategija uspjeha
 • Praćenje i kontrola novčanih tokova
 • Kako stvoriti pasivni prihod
 • Financijski plan poslovanja

Imate li osobine uspješnih poduzetnika?

II modul – TKO SU VAŠI KUPCI / KLIJENTI?

Ono što se najčešće događa u praksi kad radim s poduzetnicima na temu klijenata i kad ih upitam: „Tko bi mogli biti vaši klijenti?“ uglavnom mi odgovaraju: „Svi!“ Onda ih upitam: „Zar zaista želite da vam svi budu klijenti? I oni koji stalno prigovaraju i žale se? I oni koji su naporni i prezahtjevni? I oni koji ne plaćaju?“ Onda mi kažu da ipak ne žele takve klijente. Pa kakve onda želite klijente?

Jako je važno da točno definirate kakve klijente hoćete imati i s kakvim klijentima želite raditi. To je isto kao kad zapošljavate ljude i birate suradnike za svoj tim. Sigurno nećete uzeti bilo koga nego birate osobe koje vam odgovaraju po kvalifikacijama, obrazovanju, vještinama, karakternim osobinama i sl. Isto vrijedi i za klijente.

Zamislite svog idealnog klijenta. Kakav bi on trebao biti? Što je vama važno? S kakvim ljudima želite poslovati? Kome se obraćate? Morate imati jasan profil svojih idealnih klijenta. Tko kupuje vaše proizvode ili usluge i zašto to kupuju? Poznavajući odgovor na sva ova pitanja vaša tvrtka će rasti. Razmislite koju vrijednost klijent dobiva u suradnji s vama?  Klijenti/kupci su većinom spremni platiti više ukoliko ponudite dovoljno vrijednosti za tu višu cijenu. Trebate ispuniti i nadići očekivanja svojih klijenata.

Vašem idealnom klijentu moraju se sviđati vaši proizvodi i usluge, onda će oni o tome pričati svojim prijateljima i poznanicima, koji će dalje to reći drugima. Da biste to postigli trebate privući odgovarajuće klijente, ali prije morate otkriti tko su oni.

Teme II modula:

 • Profil idealnog klijenta
 • Demografski i psihografski podaci
 • Primjena Paretovog zakona 80/20 u optimizaciji klijenata
 • Motivacijski pokretači vaših klijenata
 • Plan pronalaženja novih potencijalnih klijenata
 • Što klijenti kupuju?
 • Zašto ne kupuju vaše proizvode i usluge koliko biste željeli?
 • Vrijednost ili cijena?
 • Kako nadići očekivanja klijenata?
 • Kako izgraditi odnos s klijentom?
 • Stvaranje prvog dojma
 • Verbalna i neverbalna komunikacija
 • Kreativna prezentacija proizvoda i/ili usluga
 • Rješavanje reklamacija i prigovora
 • Kako primjedbu pretvoriti u priliku i zadržati klijenta?

 

III modul – PSIHOLOGIJA PRODAJE

Ništa se ne događa bez prodaje. Tek kad prodamo svoj proizvod ili uslugu dolazimo do novca. Jedan od razloga zašto ste krenuli u poduzetništvo jest stvaranje i izgradnja kapitala. A to nije moguće postići ako ne prodate svoje ideje, proizvode ili usluge. Ako se ne ostvaruje prodaja, i najveći biznisi propadaju.

Prodaja je u svojoj biti jako jednostavna vještina, samo ako poznajete malo psihologiju ljudi i zakonitosti prodaje. Svjedoci smo koliko biznisa propada ili se zatvara iz različitih branši zato što što vlasnici i njihovi djelatnici nisu bili vješti u prodaji te nisu znali postaviti i izgraditi tim koji će upravljati i voditi posao.

To posebno dolazi do izražaja sada, u ovim vremenima kada su kupci postali izbirljivi, kada važu svaku kunu koju će potrošiti i kada je konkurencija ogromna.

Vremena masovnih prodaja prolaze, danas sve više do izražaja dolazi direktna prodaja koja zahtijeva izgradnju odnosa s postojećim kupcima, a to zahtijeva puno više ulaganja vremena i truda da bi se pridobili i zadržali kupci i klijenti. Danas, kad je tržište zasićeno različitim proizvodima i uslugama, i kad postoji konkurencija gotovo u svemu, jedini način da dođete i zadržite kupca jest razina usluge koju pružate i kako se odnosite prema njemu. Unatoč lošoj gospodarskoj situaciji ljudi i dalje kupuju i troše svoj novac, samo možda ne kod vas, nego svoj novac ostavljaju kod konkurencije ili negdje drugdje. Vaš zadatak je pridobiti ih da troše kod vas i da vam postanu stalni kupci. A to ćete moći samo ako postanete bolji i vještiji u prodaji i promociji svojih proizvoda i usluga.

Teme III modula:

 • 6 ključnih područja za uspješnu prodaju
 • Psihologija prodaje odnosno zašto ljudi kupuju
 • Strahovi i prepreke u prodaji (čega se i prodavači i kupci najviše boje)
 • 3 najvažnija elementa u prodaji (što zapravo prodajemo)
 • 4 tipa kupaca
 • Karakteristike kupaca i kako ih prepoznavati
 • Vođenje prodajnog razgovora
 • Postavljanje otvorenih i zatvorenih pitanja
 • Prepoznavanje želja i potreba kupca
 • Aktivno slušanje
 • Cross i up selling tehnike unaprijeđenja prodaje (dodatna prodaja, kako zadržati kupca)
 • Odgovaranje na primjedbe
 • Tehnike zaključivanja prodaja

Imate li osobine uspješnih poduzetnika?

IV modul – VOĐENJE PODUZEĆA I IZGRADNJA TIMA

Da biste uspješno vodili poduzeće morate prvo znati voditi sebe. Koliko vi rastete i napredujete toliko će rasti i vaša tvrtka. Kad gledamo uspješne poduzetnike možemo kod njih prepoznati puno zajedničkih osobina.

Osim sposobnosti i vještina, kao poduzetnik morate imati znanja o svim područjima koji su vam potrebni za izgradnju uspješnog biznisa. U ovom modulu radit ćemo na tome kako svakodnevni posao pretvoriti u sustav koji radi i funkcionira i bez vas. Napravit ćete organizacijsku shemu prema strateškim ciljevima kao i sve procedure i pravilnike o radu.

Da bi izgradio uspješan tim, poduzetnik treba graditi odnos sa svojim ljudima, ulagati u njihov razvoj, pomoći im i poticati ih da daju svoj maksimum. Ako zaposlenici rastu znači da će i tvrtka rasti. Vaš zadatak je otkriti vrijednosti svakog člana tima i njihove vrijednosti integrirati u poslovnu viziju tvrtke.

Teme IV modula:

 • 8 značajki uspješnih poduzetnika
 • Razvijanje strateškog razmišljanja
 • Unaprijediti osobni stil vođenja
 • Razvijati samopouzdanje
 • Upravljanje vremenom i organizacija rada
 • Postavljanje prioriteta, što je važno, a što hitno
 • Kako izraditi tjedni i dnevni plan po aktivnostima
 • Organizacijska shema
 • Krug vođenja
 • Vođenje i upravljanje timom
 • 4 načela vođenja tima

Pročitajte što kažu oni koji su bili na Poslovnoj Akademiji

Oduševljena sam edukacijom na “Poslovnoj Akademiji”. Saznala sam puno potrebnih informacija i rješenja za poboljšanje mojeg studia Lash Bar. Na svako moje pitanje i nedoumice sam dobila konkretan odgovor. Sretna sam što sam dobila vjetar u leđa za daljnje ciljeve i spoznaju da idem u dobrom smjeru. Veselim se budućim temama koje želim naučiti. Inga je profesionalna, ugodna, smirena i motivacijskog duha. Motivira me za daljnje učenje i rad.
Alnea Božić, Pula, Diva Lash & Brown Bar

Poslovna Akademija je ispunila sva moja očekivanja, dobila sam i puno, puno više. Majstorski odrađeno. Inga sa svojom jednostavnošću, stručnošću, znanjem i iskustvom pokazuje visoku kompetentnost o temama koje predaje i vrhunski je vođa kojeg bih osobno voljela slijediti. Inga je moj uzor.
Vesna Skutari, Agencija Ana, za knjigovodstvene usluge, Karlovac

Poslovna Akademija je pravi poticaj za daljnje poslovanje moje cvjećarnice. Naučila sam i saznala puno detalja koji mi mogu pomoći kako još bolje voditi svoj posao i razvijati se. Lijep osjećaj je sjediti s ljudima koji žele raditi, razvijati se i stvarati svoje biznis priče. Inga je pravo otkriće, osoba koja svojim primjerom dokazuje da se biti vrijedan i raditi na svojim kvalitetama može puno postići.
Sanja Stamenković, Cvjećarna Štefica, Zagreb

Ova Akademija mi je bila prijeko potrebna kako bih svoje postojeće poslovanje dignuo na jednu sasvim novu razinu koja će mi kroz implementaciju vrijednih savjeta i metoda posao usmjeriti na pravi poslovni put. Svaki modul mi je pomogao kako da svoje poslovanje poboljšam te sam izrazito zahvalan što sam puno novih stvari naučio te jedva čekam sve naučeno primjeniti u svom poslu. Inga je jedna prije svega profesionalna i fenomenalna osoba s kojom je bilo izrazito zadovoljstvo raditi i upijati znanje. Definitivno nastavljamo surađivati.
Marko Bogdan, Zdrawi kutak

Jako kvalitetna edukacija na Poslovnoj Akademiji potrebna svakom poduzetniku. Kroz module se isprepliću načela poduzetništva što primjenom tih načela podižemo poslovanje svoje tvrtke na jednu novu razinu i postižemo uspjeh na svim razinama. Inga je stručna, elokventna, ostavlja dojam pouzdanosti. Kroz stvarne primjere vodi akademiju, sve pohvale.
Mladena Matejčić, Morčić d.o.o., Krk

Odlično! Na Poslovnoj Akademiji dobio sam više nego sam očekivao. Došao sam kao tabula raza, a odlazim s konkretnim znanjem upotrebljivim u praksi. Kvalitetne i konkretne smjernice za daljnji rad. Inga je smirena, strpljiva, jasna, cjelodnevno predavanje prolazi u trenu. Odličo prenosi znanje.
Andrej Glucks, DH grafika, Zagreb

Izuzetni pozitivni dojmovi s Poslovne Akademije. Naučio sam nove stvari i tehnike, a neke stare su se posložile i sjele na svoje mjesto. Definitivno posao i svoju tvrtku počinješ gledati na drugačiji način. Inga ugodno vodi Akademiju. stručna je i primjerima prenosi znanje i daje savjete.
Ivan Zubčić, Algoderma, Zadar

U današnjem brzom svijetu treba ići u korak s promjenama, a to zahtijeva stalnu edukaciju i cjeloživotno učenje. Inga je profesionalna, usmjerena na želje i potrebe svojih klijenata i uvijek je tu za mene. Posložila sam kompletan sustav poslovanja, reorganizirala tvrtku, zaposlila nove djelatnike te ih educirala iz komunikacijskih i prodajnih vještina kako bismo dobili zadovoljne klijente koji nam se vraćaju.
Liona Brzović, vlasnica, Thai centar Thalea, Zagreb

Inga je vrhunska trenerica maksimalno posvećena klijentu. Danas sam, zahvaljujući Poslovnoj Akademiji, puno fleksibilnija u procesu vođenja poduzeća, poboljšala sam komunikaciju s ostalim članovima tima, naučila ih kvalitetnije voditi, ohrabrivati i motivirati sto je u konačnici dovelo i do boljih ukupnih rezultata. Isto tako, njen trening odrađen s prodajnim timom doveo je do bolje organizacije njihovog radnog vremena, razumijevanja vizije i cilja poduzeća, te su njezine savjete o prodaji implementirali u svakodni rad i time povećali svoje prodajne rezultate.
Darija Margetić, direktorica, VitaLabNova d.o.o. Zagreb

S Ingom surađujemo od osnivanja tvrtke i vrlo smo zadovoljnji jer ona dolazi iz prakse i na svako pitanje agenata u call centru i prodajnih predstavnika može i zna odgovoriti jer je i sam bila aktivna u prodaji te svoje iskustvo prenosi na lak i razumljiv način. Najviše nam je pomogla u optimizaciji klijenata i vođenju prodajnih timova.
Saša Zafaranić, direktor, Picardo d.o.o. Zagreb

Dugo sam bila svjesna da moja komunikacija s ljudim nije baš na zavidnoj razini. Pošto radim s ljudima u uslužnoj djelatnosti, a imam i djelatnike s kojima moram imati dobar odnos kako bi klijenti bili što zadovoljniji, to mi je sve više predstavljalo problem. Na Poslovnoj Akademiji naučila sam i više nego što sam mislila da mi treba. Od komunikacijskih, prodajnih do vještina vođenja tima. Naučila sam i voditi svoj posao, bolji si organizirati vrijeme i posložiti prioritete.
Ljiljana Perkov, Dora98, Zagreb

Pogledajte iskustva polaznika Poslovne Akademije

Prednosti Poslovne Akademije

Ukoliko se odlučite i prijavite za program Poslovne Akademije dobit ćete:

 • odgovore na sva vaša pitanja,
 • rast i širenje poslovanja,
 • prednost u odnosu na konkurenciju,
 • više profita,
 • stalne zadovoljne klijente,
 • motivirane zaposlenike,
 • bolju organizaciju rada,
 • biznis plan,
 • posložene sve strategije poslovanja,
 • jasan cilj gdje idete i zašto,
 • unutarnji mir,
 • lakoću i sigurnost u radu,
 • više slobodnog vremena.

 

Kao moji klijenti bit ćete povezani s ostalim mojim klijentima koji vam mogu pomoći u vašem biznisu ili vi njima. Sudjelujete na edukaciji s desetak drugih poduzetnika koji su u sličnoj situaciji kao i Vi što je dodatna motivacija za rad i uspjeh.

Razmislite, što je 4 dana u odnosu na cijeli život?

Ukoliko već stvarno dugo niste uložili u sebe, u svoje znanje, stručnost i poslovne kompetencije sada je pravo vrijeme da to učinite. Poslovna Akademija će ponovo pokrenuti strast u vama i pomoći vam da obnovite svoje vizije i ciljeve i prisjetite se svih razloga zašto ste uopće pokrenuli vlastiti biznis.

U modernom poslovanju morate razumijeti osnovne pojmove i pravila biznisa koji će vam najviše pomoći u izgradnji i vođenju tvrtke kakvu želite stvoriti.

Ako se držite trenutnog znanja kao da je apsolutna istina ono postaje temelj budućeg neuspjeha. Zato radije birajte cjeloživotno učenje i prijavite se.

Početak Poslovne Akademije i raspored modula

Poslovnu Akademiju vodim samo 2x godišnje. Održava se petkom i subotom od 09.00 do 15.00 h.

 

 • I modul     05.04.2019
 • II modul    06.04.2019
 • III modul   12.04.2019
 • IV modul   13.04.2019

 

Radi se u malim grupama, broj sudionika je ograničen jer je edukacija vrlo interaktivna. Prolazite kroz niz zadataka, vježbi i simulacija kako biste sve naučeno mogli odmah primjeniti u svoj svakodnevni posao.

Cijena za 24 sata edukacije iznosi 4.800 kn + PDV (ukupno 6.000 kn).

Mjesto održavanja: BIZkoshnica, Ilica 71, Zagreb

U cijenu je uključeno:

 

Za sva pitanja nazovite me na 091 444 44 03 ili ispunite prijavnicu dolje niže.

Ispunite prijavnicu