Content marketing

Kako pisati blog i sadržaj za društvene mreže?

Bitno je da razumijete da je sadržaj čak važniji od dizajna i svega ostalog. Sadržaj je bit, tu pričate svoju priču, sadržaj prodaje. Glavni razlog zašto je važan sadržaj je taj što od njega ovise konverzije. Hoće li posjetioci vašeg weba, bloga, newslettera i profila na društvenim mrežama na kraju kupiti nešto ili neće.

Što vam je bolji sadržaj to će vam biti veći profit. 

Zašto pisati blog?

Pisanje bloga je jedan od najproduktivnijih načina za pridobivanje novih klijenata i generiranje stalnog i sigurnog prihoda. Da vam odmah bude lakše pisanje bloga je vještina i može se naučiti. Ne trebate biti pisci da biste pisali blog. Postoji šablona kako se to radi. Držite se ove šablone koju ću vam otkriti na radionici i “potucite” svoju konkurenciju.

Pisanje bloga je također idealno za pozicioniranje na tražilicama, prvenstveno na Googlu jer vrlo lako možete zauzeti poziciju na prvoj stranici ukoliko se tome posvetite. Meni je trebalo manje od šest mjeseci da to postignem. Pa ako mogu ja, možete i vi.

Ne moram vam ni govoriti što to znači za vaš uspjeh i poziciju na tržištu. Klijenti vam se počinju sami javljati, kupuju vaše proizvode ili usluge i bez puno financijskog ulaganja možete dugoročno ostvarivati siguran prihod.

Pisanjem bloga možete privući i zainteresirati svoje idealne klijente. Kupce možemo podijeliti u 4 tipa kupaca:

  1. kupci koji nisu svjesni da imaju problem
  2. kupci koji su svjesni problema, ali ne znaju kako da ga riješe
  3. kupci koji su svjesni rješenja i aktivno ga traže
  4. kupci koji točno znaju što žele

Sa svim ovim kupcima koji su u različitim fazama promišljanja i kupnje ne možete komunicirati na isti način. Oni su potpuno usmjereni na druge stvari. Vaš je zadatak da ih vodite iz jedne faze u drugu fazu dok nisu spremni da kupe baš vaš proizvod ili uslugu.

Što je funnel?

To se zove prodajni lijevak ili prodajni funnel. A da biste bili uspješni u tome pokazat ću vam jednu od najučinkovitijih prodajnih tehnika koja se zove AIDA. Aida je skračenica od četiri riječi što znači:

A – attention (pažnja)

I    interest (zainteresiranost)

D –  desire (želja)

A –  action (akcija)

Zadatak je da povežete AIDU s tipovima kupaca. Upravo u tome vam najviše mogu pomoći blogovi koje ćete pisati za kupce u različitim fazama kupnje

Ako ste mislili da ćete s jednim oglasom na fejsu privući masu potencijalnih kupaca grdno ste se prevarili. To se naravno nije dogodilo i onda ste govorili kako taj marketing ništa ne vrijedi, koliko ste novaca potrošili za ništa i tome slično. Ali i te kako vrijedi. Samo vi morate znati što i kako točno trebate raditi kako bi vidjeli benefite od digitalnog marketinga te pisanja bloga i ostalog sadržaja za digitalne kanale.

Radionica – Kako pisati blog i sadržaj za društvene mreže?

Za sve vas koji želite naučiti više o pisanju bloga, e-mail marketingu i pisanju zanimljivog i korisnog sadržaja za društvene mreže napravila sam radionicu koja je praktična i na kojoj prenosim sve svoje znanje koje sam naučila u zadnje 3 godine edukacije.

Radionica se održava od 09. do 15h na adresi Bijenik 34, Zagreb. Bilo bi dobro da ponesete laptop jer se radionica praktična i sve ćete odmah raditi na svom primjeru.

Termini su:

  • 13.06.2019.
  • 10.07.2019
  • 30.08.2019.

 

Male grupe 4-6 polaznika zbog interaktivog rada na vlastitim primjerima.

Cijena radionice je 1.200 kn + pdv (1.500 kn). U cijenu su uključeni svi materijali, skripte, dvije moje knjige u tiskanom izdanju.

Ispunite prijavnicu dolje ispod. Pod poruka upišite na koju se radionicu prijavljujete, datum i podatke za R1.

Prijavnica

  • Vaši osobni podaci koristit će se isključivo za potrebe odgovora na Vaše pitanje i neće biti korišteni u niti jednu drugu svrhu.Pravilnik o zaštiti osobnih podataka